Så ger du huden en vacker lyster

Det kan vara flera orsaker till att din hud känns matt och livlös. Här får du de allra bästa tipsen för en hälsosam och vacker hud som kommer att stråla från insidan och ut.

Och det är faktiskt lättare än vad du tror. 

Anledningen till den gråaktiga hudtonen är att din hud har slutat producera olja. Det är oljemolekylerna som ger huden lyster. Dessa molekyler tränger in i dermis, i läderhuden, där de frisätter aktiva substanser. 

När din hud behöver fukt och fett, så blir resultatet en torr och livlös hy, pigmentering och kanske till och med mörka ringar under ögonen.

Om du upplever detta har din hud förmodligen försummats alltför länge, men du kan lösa det ganska enkelt. 

Starta med ett friskt, kallt glas med vatten.

Undvik vätskebrist

Om du dricker för lite vatten så kommer du fort märka det på huden. Huden innehåller mycket vatten och fungerar som en barriär mot vätskebrist. Du blir inte direkt av med synliga rynkor när du dricker vatten, men om huden först har blivit uttorkad ser den mer slapp, tråkig och tunnare ut.

Se till så inte din hud blir uttorkad. Drick minst en och en halv liter vatten varje dag. Detta ger din kropp en normal vätskebalans och har en inverkan på hur din hud kommer att se ut. 

Men lika viktigt är det vad du äter som tar vara på huden.

Mat som ger lyster

Du kan faktiskt äta dig till bättre hud och mer lyster. Din hud kommer säga ifrån om du äter en hälsosam kost. Så vilka livsmedel ska man välja när man har som mål att ge huden lyster och spänst?

Ett tips är att äta mycket slaktbiprodukter och grova spannmålsprodukter. Då får du zink i dig vilket är viktigt för att bibehålla en normal och frisk hud.

Andra bra källor till en vacker hud är:

  • Morot, aprikos, och annan gul eller orange frukt eller grönsaker
  • Blåbär
  • Tomat
  • Spenat och andra gröna bladgrönsaker
  • Bönor, ärtor och linser
  • Fisk – särskilt lax
  • Nötter

Dessutom ska du inte glömma av hudens allra bästa vän, nämligen C-vitamin. Det är alfa och omega för kroppen för att producera kollagen, vilket i sin tur är viktigt för att förhindra rynkor och hålla huden fast och fin.

mat som gir huden glød
Frukt och grönt ger mycket lyster

Limmet i huden

Kollagen fungerar som lim i huden. Det är kollagen som gör huden fast och fin. Ordet kommer faktiskt från «kólla», som betyder lim. 

Huden består av hela 75% kollagen och detta protein bidrar till att ge din huden elasticitet och att förhindra rynkor. 

Från och med 25-årsåldern producerar din kropp mindre och mindre kollagen och av sämre kvalitet.

Detta resulterar i mindre fast och elastisk hud. Men du kan faktiskt öka din kollagenlagring och C-vitamin är det viktigaste du kan äta för att göra just det. 

Vitamin C för en normal kollagenbildning

Livsmedel som innehåller vitamin C är framförallt gul och röd paprika. När du äter paprika får du i dig fyra gånger mer vitamin C än från en apelsin! 

Vitamin C omorganiserar strukturen på hudytan så att den verkar jämn och mjuk. Detta innebär att friska celler bildas snabbare, huden blir mindre torr och cirkulationen ökar och resultatet blir en friskare lyster. 

Om du inte får i dig tillräckligt av detta supervitamin bör du överväga att tillsätta C-vitamin genom ett kosttillskott.

Vitamin B2: Glow-vitaminen!

Glöm inte vitamin B2, även känt som riboflavin, då detta spelar en extremt viktig roll för att upprätthålla en hälsosam hy.

Riboflavin är dessutom viktigt om ditt problem är oren hud. Genom detta vitamin får huden hjälp på vägen för att utsöndra talg, och detta förhindrar finnar och orenheter.

Brist på riboflavin kan ge torr och sprucken hud och läppar. 

Du bör äta mer av:

  • Svamp
  • Mandlar
  • Spenat

Skippa inte hudvårdsrutinen

Se till att ha bra hudvårdsrutiner:

Rengör, peela och ge din hud massa återfuktning! 

Till exempel är det viktigt att rengöra huden varje kväll innan du går och lägger dig för att ta bort smink, solskyddsfaktor, föroreningar och talg som sitter på huden. Det är viktigt att ta bort alla som huden samlat upp under en lång dag.

Viktigast av allt är att du inte lägger dig utan att ta bort sminket från dagen först. Gammalt smink kommer gå in i huden, täppa till porer, leda till orenheter och kan även göra huden grå.

Både män och kvinnor bör rengöra sitt ansikte på djupet, eftersom det är ansiktet som är mest utsatt för talg, fett och föroreningar.

Tips: Välj en rengöringsmjölk, rengöringsgel eller ett rengöringsskum som är anpassat till din hudtyp och hudtillstånd. 

En bra peeling kommer exfoliera huden och ta bort döda hudceller.

Lyster från insidan och ut – unikt kosttillskott 

GreatSkin innehåller hela 1000 mg kollagen, förutom C-vitamin som bidrar till normal kollagenbildning, vilket är viktigt för hudens normala funktion. Tillskottet innehåller även 10 mg hyaluronsyra som har den viktiga uppgiften att binda vatten till kollagen och ge huden fukt. De två skönhetsvitaminerna biotin (B7) och riboflavin (B3) hjälper till att bibehålla normal hud.

Ge kroppen bara sunda och naturliga näringsämnen och prova GreatSkin idag!

Prova 

GREAT

SKIN 

i 60 dagar

50% rabatt – endast 174:-

Skriv in ditt personnummer

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.