Kollagenpulver, piller eller tabletter?

Du har bestämt dig för att prova kollagen för din hud. Men du kanske är osäker på vilken typ du ska välja? Här får du reda på skillnaden på kollagen i pulver- och pillerform.

Alla typerna har nämligen sina fördelar och nackdelar som du bör tänka på. 

Hur fungerar kollagen?

Kollagen fungerar som en byggnadsställning för att binda ihop hud, ben, muskler, senor och ledband i vår kropp.

Faktum är att kollagen utgör så mycket som 80 procent av vår hud och arbetar med elastin för att hålla huden elastisk. 

När vi åldras börjar kroppen minska kollagenproduktionen. Från 20 års ålder börjar vi förlora cirka 1 procent kollagen varje år. 

Detta leder till bland annat en torrare hud. 

Solexponering, cigarettrök och föroreningar kan påskynda kollagennedbrytningen. 

Så fungerar kollagentillskott

Kollagen i sin rena form är inte precis lätt att äta eller smälta ner för människor. Det måste först genomgå en process som kallas hydrolys, där den bryts ner i mindre och mer smältbara bitar.

Slutprodukten kallas för hydrolyserat kollagen och har formen av det vita pulvret som du hittar i pulveriserade kollagentillskott. 

Det du bör vara observant på är mängden kollagen i ditt tillskott.

Kollagenpiller: Samma dos varje gång

Den största fördelen med kollagenpiller är själva formen. Du behöver inte väga, röra om eller mäta upp. Med andra ord är det en väldgt praktisk lösning. 

Du kan vara helt säker på att du får i dig rätt och lika mycket kollagen varje dag.

Men dosen är redan bestämd. Du kan därför behöva ta flera kapslar för att få den styrka du vill ha. Vissa människor har också svårt att svälja piller. Du kan vara helt säker på att du får rätt och lika mycket kollagen varje dag. 

En bonus med kollagenpiller är också att kapseln vanligtvis är gjord av gelatin, vilket är ett extra plus som ett kosttillskott. 

Kollagenpulver: Bestäm mängden själv

Fördelen med kollagenpulver, är att du är fri till att mäta upp mängden själv, och kan blanda ut pulvret i allt från kaffe till smoothies.

Men det kan också vara svårt att veta om du får rätt mängd kollagen när du mäter upp själv.

Om du vill prova på färdigt kaffe med kollagen, så kan BeautyBeans vara ett bra alternativ för dig: Kaffet är nämligen färdigdoserat med kollagen och har en god smak av fylligt robusta-kaffe!

Passa på när du väljer pulver-varianten att du hittar en variant som är utan smak.

Piller är enklast

Kollagenpiller är ett enkelt sätt att få i sig kollagen på. Du bör följa bruksanvisningen till ditt tillskott, men i utgångspunkt behöver du bara ta pillret och svälja med vätska. 

1000 mg kollagen i pillerform

GreatSkin innehåller hela 1000 mg kollagen, förutom C-vitamin som bidrar till normal kollagenbildning, vilket är viktigt för hudens normala funktion. Tillskottet innehåller även 10 mg hyaluronsyra som har den viktiga uppgiften att binda vatten till kollagen och ge huden fukt. De två skönhetsvitaminerna biotin (B7) och riboflavin (B3) hjälper till att bibehålla normal hud. 

Så om du gillar att göra det enkelt, så är GreatSkin den bästa lösningen för din hud.

Prova 

GREAT

SKIN 

i 60 dagar

50% rabatt – endast 174:-

Skriv in ditt personnummer

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.