Detta har solen gjort med din hud

Fördelarna med solen är många, inte minst ger den oss en fin lyster och vi mår överlag bättre efter några dagar ute i starkt solljus. Men vet du hur du ska ta vara på din hud efter sommarsemestern?

Och visste du att nu när vi går mot hösten är det viktigare än någonsin att ta hand om din hud från i sommar?

Du känner säkert redan till pigmentet melanin?

Det är melanin i huden som gör att vi får den bruna färgen. Det som händer är att epidermis (det översta hudlagret) blir tjockare, och då ökas mängden pigment i huden också.

Det betyder att huden inte kan avvisa döda hudceller, och du kommer att upptäcka att huden känns hårdare och torrare efter sommarsemestern.

Skadad hud efter sommarsemestern

Om du tycker att din hud nu verkar både torr och flagnar är du långt ifrån ensam. Det är helt naturligt och normalt efter att du tillbringat mycket tid i solen. Kanske har din hud redan börjat flagna?

Anledningen till detta är bland annat att huden tappar mycket vatten, som avdunstar ur hudlagren.

Det finns vatten i huden som ger huden styrka och elasticitet. Tänk bara på en vindruva som har varit ute i solljuset länge. Så småningom försvinner vattnet från frukten, och om den ligger där tillräckligt länge blir den mer och mer som ett russin.

Men det är inte för sent att ta hand om din hud.

Ge huden ny lyster

Det bästa du kan göra är att ge din hud mycket fukt, helst med milda rengöringar med rätt PH -värde (5,5). Leta gärna efter ingredienser som innehåller glycerin och stearinsyra, vilket gör det lättare för huden att behålla fukt.

Men om du verkligen önskar att boosta din hud, så bör du välja en produkt som tar vara på din hud från insidan och ut. 

Ett exempel på det är kosttillskottet GreatSkin, som innehåller både 10 mg hyaluronsyra och vitamin C om bidrar till normal kollagenbildning, vilket är viktigt för hudens normala funktion. Kollagen är som en byggnadställning som binder ihop vår hud.

De två skönhetsvitaminerna biotin (B7) och riboflavin (B2) är extra viktiga för att upprätthålla en normal och fin hud. 

Just nu kan du dessutom prova GreatSkin för endast 174:- i 60 dagar. Frakten betalar vi.

Prova 

GREAT

SKIN 

i 60 dagar

50% rabatt – endast 174:-

Skriv in ditt personnummer

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.

Källa:

https://medlineplus.gov/