Ta tillbaka ungdomen!

Synliga rynkor, ojämn hud och ökad pigmentering. Med åldern sjunker hudens naturliga innehåll av hyaluronsyra dramatiskt. Men det är faktiskt möjligt att öka nivåerna av hyaluronsyra igen – även i vuxen ålder.

De mellan 19 och 48 år har dubbelt så mycket hyaluronsyra i huden än dem i 50-60-åren. Nivåerna sjunker ännu mer när du fyller 70 år, vilket gör tillskott av hyaluronsyra desto viktigare.

Detta ämne hjälper till att sakta ner den naturliga åldringsprocessen.

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i kroppen och som klassificeras som en polysackarid (en typ av kolhydrater). Det finns naturlig hyaluronsyra i huden, lederna och ögonen där den ger smörjning och fukt. 

Låt dig inte skrämmas av namnet, detta är faktiskt en naturlig substans som har tur att transportera näringsämnen till huden, förbättra elasticiteten och jämna ut rynkor.

För när vi åldras så sjunker hudens naturliga innehåll av hyaluronsyra dramatiskt. 

Bromsa åldringsprocessen

Du kan broma denna åldringsprocessen genom att få i dig hyaluronsyra som kosttillskott. Intag av tillskott med hyaluronsyra kommer påverka hudlagren och ha en positiv effekt på hudens synliga yta.

Flera studier visar att hyaluronsyra har egenskaper som kan förbättra hudtonen och reducera fina linjer och rynkor.  

Mer fuktighet

Cirka hälften av hyaluronsyran i kroppen finns i huden, där den binder till vatten för att bibehålla fukt. Huvuduppgiften för detta ämne är att hålla huden smord och återfuktad.

Huden påverkas dock av den naturliga åldringsprocessen, förutom ultraviolett strålning från solen, tobaksrök och föroreningar. Detta bidrar till att minska mängden hyaluronsyra i huden.

Att ta ett hyaluronsyra-tillskott kan förhindra denna åldringsprocessen. 

När du tillsätter fin hud med extra återfuktning kommer du samtidigt reducera synliga rynkor.

GreatSkin

En produkt som innehåller 10 mg hyaluronsyre i tillägg till kollagen, vitamin C, riboflavin (B2) och biotin (B7) är GreatSkin. Hyaluronsyra kommer hjälpa dig med att återfukta din hud och därmed även reducera rynkor. Vitamin C är viktigt för normal kollagenbildning, som har betydelse för hudens normala funktion. Både riboflavin och biotin är viktigt för hud och hår, och det är inte utan anledning som den sistnämnda vitaminen även kallas för ”skönhetsvitaminen”. Prova GreatSkin för en jämnare hud med mer lyster idag!

Källor:

https://www.paulaschoice.com/expert-advice/skincare-advice/anti-aging%2Fwrinkles/how-hyaluronic-acid-benefits-skin.html

https://www.healthline.com/nutrition/hyaluronic-acid-benefits

https://www.vogue.in/content/hyaluronic-acid-is-the-skin-care-saviour-for-dry-and-ageing-skin